Midgårdsskolans Media-, Film- och Sam-elever ställer ut på Kvinnohistoriskt museum

 
Den 5:e december mellan kl 13-16 sker vernissagen för utställningen Kända KvinnorKvinnohistoriskt museum här i Umeå.
Det är våra elever i åk 3 på Estetik & Media som läser inriktingarna Foto och Grafisk kommunikation som jobbat fram fotografiska tolkningar och posters för vardera 17 stycken mer eller mindre kända kvinnor i världshistorien. Texter om kvinnorna har utarbetats av elever som läser HistoriaSamhällsprogrammet och till sist har elever på Filmprogrammet gjort ett filmcollage om kvinnorna. Ett riktigt bautaprojekt alltså! 
 
Syftet med projektet är bland annat att bredda historieskrivningen då kvinnor tyvärr stått relativt osynliga i den, och fler representanter som ska hjälpa till att fylla i luckorna kommer också finnas representerade på den nya utställningen. 
Våra delar ska få fylla en stor del av museets yta och vi är så otroligt stolta att vi fått det förtroendet. 
 
Jag återkommer med mer detaljer om utställningen och om vilka fler som ställer ut så fort som museet presenterar det. 

En spökhistoria

Nu har jag startat ljudarbetet med två grupper till som läser kursen Digitalt skapande. Idag har en av de grupperna fått jobba med en övning där de skulle spela in en valfri kort saga/historia/ramsa som de sen skulle dramatisera med ljudeffekter och musik. 
 
Jag hade själv bland annat gjort den här spökhistorien som exempel att visa för eleverna, så varsågoda att lyssna och darra av skräck! ... (Obs! Den är ej producerad för kvalitet utan det är en snabbproducerad exempelfil!)
 
 

Årets julklapp?

 
Om ni jobbar i en verksamhet som har pengar kvar som ni behöver göra slut på från årets budget så kan jag varmt rekommendera er att införskaffa en pinnmaskin/knappmaskin som årets julklapp till både elever och personal. Herregud vad kul det är! 
 
Nästa vecka när vi har skolbesöksvecka och därmed bjuder in årskurs nior att titta på skolans utbildningar så ska vi på media bland annat använda pinnmaskinen som lockbete. Det kan låta futtigt med tanke på hur mycket vi gör på Estetik & Media men ni ska veta att vi har bara ca 20-30 minuter på oss att utföra en lämplig workshop på och då tänkte vi att grafiska/illustrativa knappar kunde vara en kul grej.