Kubprojektet i Folkbladet, VK och egna bloggen Den sista kuben

Elever från Estetik & Media åk 1 och Bild & Form åk 1 blir intervjuade och fotograferade av Västerbottens-Kuriren idag.
 
 
Vi har fått fin respons från tryckta media angående Kubprojektet som jag skrev om för några veckor sedan i inlägget Kuben - en del av Kubprojektet.
Den 17 februari skrev Folkbladet en bra och lång artikel om projektet (se och läs den artikeln här nedanför) och idag var Västerbottens-Kuriren här på skolan för att intervjua eleverna. 
 
Artikeln i Folkbladet den 17 februari. Jag och kollegan Eva som driver projektet med våra elever syns till höger i bild.
 
Klicka på miniatyren här nedanför för att läsa artikeln:
 
 
 
Bloggruppen har också kommit igång med bloggen ordentligt nu så besök gärna den på adressen densistakuben.blogg.se. De har även ett instagramkonto ni kan följa på @densistakuben också kan ni gilla deras sida på Facebook Den sista kuben.
 
Snygg header som producerats i bloggruppen designat för deras densistakuben.blogg.se
 

Mindyard design 2015: Och vinnaren är...

Det blev olidligt spännande vid framröstningen av årets design av Mindyard (se alla tävlande i mitt tidigare inlägg Designförslag till Mindyard 2015) - igår kväll när andra och sista omröstningsomgång var över så stod två finalister mot varandra med lika många röster!
 
Jag var helt enkelt tvungen att kalla in mina kollegor Maja och Cicci för att avgöra det hela... och fem minuter innan lektionen då vinnaren skulle presenteras avgjordes det hela... och här har ni nu vinnaren:
 
 
Tadaaa! Det blev Jennifer Johanssons färgsprakande alternativ som till slut tog hem vinsten - GRATTIS till Jennifer!
 
Klicka gärna på miniatyren här för att se den i större storlek: 
 
 
 
Jag var faktiskt lite nervös när jag skulle presentera vinnaren för gruppen, dels för att jag tycker att det är spännande men också för att jag tycker det är lite jobbigt veta att så många jobbat hårt och ansträngt sig men att bara en kan vinna och bli publicerad.
Å andra sidan är det ju så branschen ser ut - det är inte ovanligt att större varumärken låter kommunikationsbyråer tävla om uppdrag.
 
Nu har det stora arbetet med att få samman tidningen inletts - vecka 16 får vi den från tryckeriet om allt går enligt planerna, och då blir det släppfest på Midgårdsskolan och även utdelning bland niondeklassare på olika högstadieskolor i kommunen.

Designförslag till Mindyard 2015

De som följt min numera privata blogg anitabjohansson.blogg.se där jag tidigare även producerade jobbrelaterade saker vet att mina elever som går grafisk profil i åk 2 får designa varsitt förslag på en mall till Midgårdsskolans skoltidning. (Se till exempel inläggen med Mindyard design 2013 och Mindyard design 2014.)
 
Just nu och fram till torsdag kväll pågår framröstningen designen för årets Mindyard, 2015. Mycket spännande! Som vanligt är det eleverna som går grafisk profil i åk 3 som sköter framröstningen på grund av deras erfarenhet och kunnighet på området, ifall någon undrar :-). 
 
Det har varit ett snärjigt uppdrag för eleverna detta år eftersom de läser färre poäng i grafisk kommunikation och därmed haft kortare tid på sig, men vilket resultat har det inte blivit trots detta! Kolla bara på alla dessa dunderfina som hann bli klara till omröstningen: 
 
(Pssst: Temat för årets Mindyard är "Estetiska programmet" och ledorden för designen har varit Ljust - Färgstarkt - Stilrent)
 
1. Design av Emma Förste
 
2. Design av Jennifer Johansson
 
3. Design av Johanna Lernstedt Sjödin
 
4. Design av Linnea Brännström
 
5. Design av Moa Olsson
 
6. Design av Natalie Esseen
 
7. Design av Nathalie Bylund
 
8. Design av Patrik Nilsson
 
9. Design av Sara Holmgren
 
10. Design av Nanna Jacobsson