Parfymreklam som bryter mot normerna

Kan en parfymreklam bli coolare?
 
 
Resumé, den svenska tidningen om nyheter inom området reklam och medier, skriver om Spike Jonzes nya reklamfilm för Kenzo som blivit mycket uppmärksammad sedan den släpptes igår. Regissören Spike Jonze är känd för lite mer udda filmer som "I huvudet på John Malkovich" och "Her". Det som gör reklamfilmen så uppmärksammad är just på grund av hur nyskapande den är då den inte uppvisar de vanliga könsstereotyperna för reklamfilmer. Nej, den är både humoristisk, obstinat och lite smått "ful" (typ). 
 
I reklamfilmen far dansaren och skådespelaren Margaret Qualley som en finklädd uttråkad vilde genom salar och korridorer i något som ser ut som ett kongresscenter/konserthus. 
Dansen påminde mig om den i Chandelier av Sia, och mycket riktigt; vid lite googling visar det sig vara samma koreograf, Ryan Heffington, som står bakom koreografin i Kenzos reklam. 
 
Jag får plötsligt en ohyggligt stark impuls att köpa parfym, typ Kenzo World, eller vad säger ni? ;-)
 

Typografiska begrepp på engelska

 
Jag går ut hårt här vid terminsstarten med ett litet tips om en bra ordlista för typografiska begrepp på engelska. Du hittar den här: www.fontshop.com/glossary. Tipset fick jag från gamla kollegan Andreas, så man tackar för det! 
 
Hittade själv den här bilden (se nedanför) med några direktöversatta begrepp ur bokstävernas anatomi. Hade ingen anig för övrigt om att inre toppen på t.ex. A kallas för "skrev"! 
 
 
Apropå anatomi så gör min skuldra lika ont som förr så det blir ju intressant att se hur jag ska klara jobba heltid detta läsår. Som tur är har jag fått en hel del anpassningar av kurser så "bara" hälften är medie-/datorrelaterade. Andra kurser jag har är Bild för SI-elever (SI=Språkintroduktion för nyanlända) och Estetisk kommunikation för Bildelever. Men alla kurser innehåller ju mycket dokumentation hur som haver.