Julavslutning med Star Warstema

Jag hinner inte skriva något nu för jag ska skynda iväg på jullunchen, men här är lite bilder från Midgårdsskolans julavslutning idag! Med Star Warstema självklart ;-) 
Det här inlägget kommer uppdateras med en filmsnutt med olika framträdanden också så snart jag fått den publicerad på Vimeo... så återkom och kolla filmen senare! UPPDATERING: Nu är filmen publicerad - kolla längst ned i det här inlägget. 
 
Nu är det jullov - tjohoo!!!
 
Läraren Lina Lindström som Leia var konferencier. 
 
Dansettorna, deras framträdande ser ni även en snutt av i filmen. 
 
Rektor Ellinor Häreskog som Han Solo höll ett fint tal om att kämpa för det goda. 
 
Två elever som som varelser jag inte kommer på namnet på för stunden (Ewoker?) samt Ellinor, Lina och läraren Lisa Olofsson som Yoda :-) 
 
UPPDATERING: Här är nu filmen med blandade klipp från julavslutningen: 

Julstämning på Midgårdsskolan

 
Här är lite julpreppade miljöer från Midgårdsskolan:
 
Snyggast är granen som möter en när man kommer in genom huvudentrén på skolan. 
 
Det är den julgranen som är fylld med sånt fantastiskt fint handgjort julpynt. Som den här moderna tomten och räven högst upp i inlägget.
 
Och Miley Cyrus.
 
Också den här gamla favoriten som jag fotograferat förr. 
 
Den har klassiska granna julpumlor också. 
 
Utanför vårt eget arbetsrum (som finns innanför dörren där till vänster) står också en fin julgran fast i mindre modell. 
 
Nu är det nedräkning här... mindre än 8,5 arbetsdagar fram till jullovet! 
 

Premiären för Kända kvinnor

Här kommer några bilder tagna idag på premiären för utställningen Kända kvinnor som midgårdselever från Samhällsprogrammet, Estetiska programmet med inriktning Estetik & Media samt Filmprogrammet jobbat med under hösten 2015. 
 
Lina Lindström, historielärare och initiativtagare till projektet från Midgårdsskolan, fotograferar utställningsytan innan öppnandet. I mitten av utställningsytan kan ni skymta tv-skärmarna som visade Filmeelvernas filmcollage om de olika kvinnorna, fick tyvärr inte bättre bild än så för tillfället.
 
Det var väldigt spännande att äntligen få se vad det blivit av vårat arbete och museet hade förvaltat det otroligt fint. De hade byggt en snyggt upplyst cirkulär form med löst hängande skivor med ett fotografiskt fasettmönster av de olika kvinnoporträtten på utsidan.
 
På insidan av skivorna hängde foto- och grafelevernas arbeten; kvinnoporträtten (detta av Alice Olander) ovanför postern (av Emma Förste) till samma kvinna. Om ni vill se fotografierna i ett bildspel så finns de på sidan för Kända kvinnor på Kvinnohistoriskt museum
 
Framför affischerna stod Samelevernas texter på ställ där man kunde riva loss bladet med de texter man ville ha med hem. Om ni vill läsa om kvinnorna så finns texterna också på museets hemsida: Kända kvinnor på Kvinnohistoriskt museum.
 
När utställningen öppnades var montern fylld till bristningsgränsen mestadelen av tiden. 
 
Välkomna nu alla till utställningen som står till den 21 februari 2016!