Julavslutning och farväl

 
I fredags var det julavslutning på jobbet. Som vanligt lyxades det med elevframträdanden i dans, musik, teater och tal av olika personer i en julig scenografi som liksom sjkapar hela ansatsen till julledigheten.
 
Mumindalen var temat för scenografin som var utformad av bildeleverna.  
 
Nu är det ju inte alltid bara roligt med avslutningar utan det är ofta ett tillfälle där kollegor och personal som ska sluta ska avtackas. 
 
Vid arbetsplatsträffen vi hade före jullunchen var det dags för min kollega Micke (han står till vänster i fotot, den i julmössan är vår rektor Fredrik) att säga hej då.
Charmiga roliga Micke som bidrog till att jag kände mig så himla välkommen och väl till mods där som lite nervös nyanställd i mediearbetslaget för ungefär 12 år sedan. När det varit stressigt och tungt på jobbet under årens lopp har han bidragit med en humor och uppsluppenhet och gjort det hela lite lättare att klara av. 
 
Under sitt avtackningstal visade det sig att han haft både den ena och den andra i kollegiet som elev :-) 
 
Till sist blev vi bjudna på jullunch på Officersmässen för andra året i rad. Lyx! Det bästa julbordet vi fått av jobbet genom årens lopp måste jag säga. Allt hemlagat och i fin miljö. Jag fotograferade mer av interiören förra året, titta gärna på bilderna här: Julbord och jullov
 
Efterrättsbordet är heller ingen lek. 
 
 
Efter jullunchen gick jag tillbaka till jobbet och blev jag kvar där tills klockan nästan var fem i hopp om att hinna klart med betygssättning. Men det misslyckades jag tyvärr med så det kommer bli ett lite härligt jullovsarbete. 
 

Lucia på Midgårdsskolan

 
Mäktiga Luciafirandet på "min" skola har traditionsenligt skett idag. Tre gånger har den ca 150 personer stora kören framträtt för olika årskullar på skolan och som vanligt sitter man där rörd och imponerad. 
På Lucialördagen ska de även för första gången framträda för allmänheten i Umeå - då uppträder de nämligen med ett utökat program på Folkets hus lokal Idun kl 16.00.
 
Missa inte detta för större och bättre Luciakör går inte att hitta på långa vägar! Läs mer om Midgårdsskolans Jul- & Luciakoncert på Folkets hus i Umeå här (länk).
 
Jag råkade hamna på en plats bakom skicklige körledaren Lage Forsberg vilket gjorde att fotosituationen stundvis blev lite knivig :-)
 
Efter sånt slit är alla vitklädda värda ett fika.