Estetik & Media i samarbete med Bildmuseet

 
Den här veckan har Cicci och jag tillsammans med våra fjorton elever i åk1 på Estetik & Media inlett ett samarbete med Bildmuseet. Elevernas uppgift några veckor framöver är att gruppvis jobba fram varsitt kampanjförslag med syftet att locka tonåringar till Bildmuseet.  
 
Både på måndag och tisdag morgon fick vi komma och sitta i deras fina konferensrum med fantastisk utsikt över Öbacka, Umeälven och Öhn. 
 
Där fick vi höra Lisa Lundström som är Museiintendent för pedagogik på Bildmuseet berätta om deras struktur och mål för verksamheten. Som exempel berättade hon att de lägger stor vikt vid att skapa en rytm och variation i utställningsutbudet så att man t.e.x inte visar två videokonstutställningar efter varandra. En annan sak de lägger mycket energi på är att hitta utställningar som som är nya och som inte visats tidigare i Sverige. Sen fick vi en intressant rundvandring med henne där hon berättade om den utställda konsten. 
 
På tisdagen fick vi träffa Helena Vejbrink (en bakifrånbild tyvärr) som är Bildmuseets kommunikatör. Hon berättade om Bildmuseets kärnvärden, vision, identitet och position. Hon tog som exempel att om man ordnar en konsert med kända artister i museet så skulle det säkert locka jättemånga ungdomar men att det då inte skulle kommunicera det som Bildmuseet vill representera. 
 
På vägen ut tjuvkikade in på stilrena kontor med flott utsikt.  
 
Och jag och Cicci lyxade med en god lunch på museets restaurang. Jag är så glad att hon ordnat det här samarbetet med Bildmuseet - det ska bli så fantastiskt spännande!