Premiären för Kända kvinnor

Här kommer några bilder tagna idag på premiären för utställningen Kända kvinnor som midgårdselever från Samhällsprogrammet, Estetiska programmet med inriktning Estetik & Media samt Filmprogrammet jobbat med under hösten 2015. 
 
Lina Lindström, historielärare och initiativtagare till projektet från Midgårdsskolan, fotograferar utställningsytan innan öppnandet. I mitten av utställningsytan kan ni skymta tv-skärmarna som visade Filmeelvernas filmcollage om de olika kvinnorna, fick tyvärr inte bättre bild än så för tillfället.
 
Det var väldigt spännande att äntligen få se vad det blivit av vårat arbete och museet hade förvaltat det otroligt fint. De hade byggt en snyggt upplyst cirkulär form med löst hängande skivor med ett fotografiskt fasettmönster av de olika kvinnoporträtten på utsidan.
 
På insidan av skivorna hängde foto- och grafelevernas arbeten; kvinnoporträtten (detta av Alice Olander) ovanför postern (av Emma Förste) till samma kvinna. Om ni vill se fotografierna i ett bildspel så finns de på sidan för Kända kvinnor på Kvinnohistoriskt museum
 
Framför affischerna stod Samelevernas texter på ställ där man kunde riva loss bladet med de texter man ville ha med hem. Om ni vill läsa om kvinnorna så finns texterna också på museets hemsida: Kända kvinnor på Kvinnohistoriskt museum.
 
När utställningen öppnades var montern fylld till bristningsgränsen mestadelen av tiden. 
 
Välkomna nu alla till utställningen som står till den 21 februari 2016!