Påskmys med medieeleverna

Det här är ju lite gamla nyheter men jag tänkte ändå berätta och visa lite från det påskmys vi hade med våra medieelever precis innan påskhelgen eftersom jag ändå tog bilder. 
Våra elever har en tid signalerat att de skulle vilja göra något över årskursgränserna på programmet så när vi fick förfogande över en friluftsdag så bestämde vi (efter att andra idéer med utomhusaktiviteter fallit i stöpet av olika anledningar) att vi skulle köra påskmyspysseleftermiddag på skolan istället. 
 
Alla elever inordnades i grupper om 5-6 personer med representanter från de tre årskurserna och tilldelades varsin påse med material och ett påskris som de skulle pynta. Miljötänk, innovation och estetiskt förhållningssätt var ledorden för arbetet och en vinnare skulle koras. 
 
Två timmar senare samlade vi alla elever och deras pyntade ris i ett klassrum. 
 
Där skulle fikas och jurybedömas. 
 
Och det kunde man ju fattat att det här skulle vara medielevernas starka gren - risen var helt fantastiska!
 
Några exempel: "Manskyckling"
 
"En o-påskig påsk".
 
"Skärselden". 
 
Alla grupper fick därefter på så kreativt sätt som möjligt motivera designen av just deras ris vilket vi i juryn vägde in i vår bedömning. 
 
Cicci fick till sist inte bara kora en utan två vinnare! Så fina var risen. Det kändes som en ren synd att vi inte kunde bevara alla risen sen.