KÄNDA KVINNOR - en utställning av våra elever på Kvinnohistoriskt museum

 
I morgon lördag 5/12 kl 13-16 är det så äntligen vernissage för våra elevers arbete med temat Kända kvinnor på Kvinnohistoriskt museum!
 
Elever på Samhällsprogrammet som läser Historia har skrivit texterna om de 17 olika kvinnorna. Sen har elever på Estetik & Media som läser Foto på Estetik & Media har gjort fotografiska tolkningar som de som läser Grafisk kommunikation har använt i sina posters för kvinnorna.Till sist har en grupp på Filmprogrammet gjort ett filmcollage utifrån materialet. 
Ni kan läsa mer om det hela på sidan Kända kvinnor - tolkade av Midgårdsskolans elever på Kvinnohistoriska museets hemsida där ni även hittar ett bildspel med de fotografier som medieleverna gjort. 
 
Men det är inte enbart våra elevers arbeten som har vernissage i morgon, utan även detta:
 
 
På salongen som är ett samskapat experiment där museet samtalat med några av bygdens frisörer samt visar material från Folkrörelsearkivet. 
Här är en del av museets motivering för utställningen:

"Salongen är en plats för talade ord. Och den som frågar, lyssnar och minns blir en väktare av ett kulturarv, där kvinnors berättade historia kan bemötas med respekt och empati.

Det är detaljerade och komplexa historier. Det är berättelserna om flickorna som växte upp i våra kvarter. Om mödrarna, systrarna och döttrarna. Om dem som kom hit eller gick härifrån. Om dem vi känner. Om dem vi vill lära känna."